Over Renny Freriks

 

Al van jongs af aan wist ik dat ik in de verpleging wilde, mensen helpen. En zo is het ook gegaan. Ik werk sinds de jaren zeventig in de gezondheidszorg, met heel veel plezier. Lange tijd als sociaal-psychiatrisch verpleegkundige senior in een grote gespecialiseerde GGZ-instelling en rond Amsterdam. Met die schat aan ervaring op zak besloot ik een aantal jaren geleden om naast mijn werk ook een eigen praktijk op te zetten.

Een prettige, vriendelijke sfeer creëren vind ik erg belangrijk. En wat ik heel mooi vind aan dit vak is om mensen te zien groeien, hun eigen kracht zien ontdekken – en dat ik hen daarbij mag en kan helpen.

Mijn opleidingen en werkervaringen:
Ik ben opgeleid en werkzaam geweest in een algemeen ziekenhuis (A verpleging), een psychiatrisch ziekenhuis (B verpleging, plus crisisinterventie in het WG in Amsterdam), en in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis (oncologie opleiding). Op de Sociale Academie deed ik de opleiding tot sociaal psychiatrisch verpleegkundige en wijkverpleegkundige.

Ik heb gewerkt op een Consultatiebureau voor Alcohol en Drugs. Verder heb ik ruime ervaring in de specialistische ouderenzorg, waaronder met verschillende vormen van dementie,  en heb ik gewerkt met mensen die ouder worden met een beperking.

Na de HBO opleiding Hoger Management Gezondheidszorg ben ik werkzaam geweest in een managementfunctie in een groot verzorgings- en verpleeghuis. In 2000 rondde ik de klassieke hypnotherapie-opleiding af aan het toenmalige Instituut voor Toegepaste Hypnotherapie (nu: de Academie voor Psychotherapie in Amsterdam), gevolgd door de aanvullende opleiding psycho-hypnotherapie en enkele specialistische cursussen zoals over pds, emdr, emdr-i voor integratieve therapeuten, enz.
Aan die Academie ben ik lange tijd freelance verbonden geweest als integratief therapeut, opleider (leertherapeut) en intaker. Nu werk ik nog als leertherapeut bij Stichting Groundwork.

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie, of een kennismakingsgesprek: